Zevenheuvelenloop

Zevenheuvelenloop met ondersteuning van FGS team

Als geoefende loper met een topconditie die regelmatig bij FGS traint kan mij natuurlijk niets gebeuren in de aanloop naar de 7 heuvelenloop (15 km). En dan gebeurt het me helaas toch…

Op onverklaarbare wijze kamp ik 3 dagen voor de wedstrijd met een heftige spierpijn in mijn bovenbenen, ik kan de trap nauwelijks op of af. Geen idee waar deze spierpijn plots vandaan komt. 

Ik besluit me vrijdags (per mail) af te melden voor de sportles op zaterdagmorgen bij FGS en binnen 10 minuten gaat de telefoon: Monique heeft de moeite genomen te informeren wat er aan de hand is en nodigt me uit direct even langs te komen om mijn benen te laten beoordelen. Ze constateert een slechte doorbloeding in de bindweefsels en regelt direct masseur Roland Spaan die 15 minuten later komt aangesneld voor een bindweefselmassage. Flink pijnlijk (!) maar het helpt de doorbloeding op gang. Voor de volgende dag legt Moniek tapes klaar die door Silvia op de bovenenen gezet worden. Hiermee moet er ontspanning in de spieren komen. Ik ben benieuwd of het gaat lukken…..

Zondag (wedstrijddag) voelen de benen al veel beter aan en krijg ik vertrouwen dat ik de 15 km zonder blessures en opgeven kan uitrennen. Het lukt om redelijk ontspannen te blijven lopen, in de laatste km’s kan ik zelfs nog versnellen.

DANK FGS team dat jullie je zo enorm behulpzaam en flexibel hebben opgesteld om met al jullie kennis en kunde ondersteuning te geven aan een sport die ik buiten FGS beoefen. CHAPEAU!!

Met sportieve groet,

Carla Hartman